Door de klimaatverandering van de afgelopen jaren komen natuurrampen steeds vaker voor en zal de situatie waarschijnlijk verslechteren. Tegen 2017 zullen zware regens, sneeuwstormen en overstromingen meer schade aanrichten dan ooit tevoren. Naarmate de wereld verandert, moeten mensen zich aanpassen en in staat blijven hun medemensen te helpen, ondanks de steeds ingewikkelder wordende reddings- en evacuatiemaatregelen.

Om dit te kunnen doen, moeten reddingsteams gebruik maken van voertuigen die toegang hebben tot het moeilijkste terrein en uitgerust zijn met geavanceerde levensondersteunende systemen. De Unimog is het ideale voertuig, zoals we zullen ontdekken.

Waarom is de Unimog het beste reddingsvoertuig?

Overstromingen, branden, lawines, aardbevingen… Dit zijn allemaal oncontroleerbare gebeurtenissen die snel dramatische proporties kunnen aannemen. Ook al zijn we maar een klein deel van de kracht van de natuur, we kunnen ons best doen om rampen af te wenden en onze medemensen te helpen met de middelen die ons ter beschikking staan.

Reddingsteams moeten altijd ontoegankelijke plaatsen bereiken om de slachtoffers te helpen, daarom is het gebruik van de Unimog de beste oplossing. De Unimog onderscheidt zich door zijn buitengewone off-road capaciteiten. Het is ook uiterst robuust en flexibel. Het is een veelzijdige, snelle en wendbare machine, uitgerust met gereedschap zoals lieren of een schuin mes. Dit alles maakt het mogelijk om zich te verplaatsen over alle soorten terrein, of het nu modderig, besneeuwd, overstroomd, gevuld met holtes en hobbels, enz. is.

Daarnaast is de Unimog Rescue uitgerust met alle benodigde reddingsmiddelen om de slachtoffers te kunnen opvangen.

De twee belangrijkste functies van de reddingsoperatie Unimog :

Bij reddingsoperaties kan de Unimog vooral op 2 fronten ingrijpen: als ambulance en als brandweervoertuig.

1) De Unimog als ambulance

Het model Unimog U4023 is ideaal voor gebruik als ambulance. Waar normale hulpverleningsvoertuigen hun grenzen bereiken, neemt de Unimog het over. Brand, ondergelopen of besneeuwde wegen, puin of andere obstakels – dit terreinvoertuig is niet bang voor obstakels.

Tijdens natuurrampen of andere ongelukken komen slachtoffers vaak terecht op moeilijk bereikbare plaatsen: in de bergen, tussen puin in overstroomde straten, in het bos of in modderige gebieden. Er moet een terreinwagen beschikbaar zijn, maar deze moet ook robuust en veilig zijn. Alle mechanica moet dus zo ontworpen zijn dat ze in de moeilijkste omstandigheden kan werken: dat is wat de U4023 biedt. Indien nodig kan het zelfs overstromingsgebieden tot 1,20 m diep doorkruisen. Bovendien kan hij op de weg snelheden tot 90 km/u halen, wat voor een dergelijk voertuig in geval van een ingreep heel eerlijk is.

De Unimog U4023 is volledig uitgerust met medische apparatuur. Het is mogelijk om brancards te laden en te lossen en met behulp van een ladder de bovenwagen op te klimmen. Binnenin bevindt zich alle apparatuur die nodig is in een noodgeval, zoals een defibrillator, infusies, een reanimatiesysteem en een noodrugzak.

2) De Unimog in de strijd tegen brand

De Unimog U5023 wordt gebruikt voor brandbestrijding omdat hij zeer resistent is en toegang heeft tot alle terreinen. Het is het krachtigste voertuig in moeilijke omstandigheden. Het dient als transportmiddel voor de bemanning en de uitrusting en bestrijdt het vuur met centrifugaalpompen, hydraulische emmers en andere apparatuur.

Het is ook uitgerust met een zelfbeschermingsapparaat tegen brand, dat de voorruit en de banden bedekt wanneer het voertuig in vlammen opgaat.

Zijn versnellingsbak met een off-road unit maakt het mogelijk om snel in te grijpen tegen bosbranden, waardoor hij zelfs bij de laagste snelheden in beweging kan blijven.

De koning van de redding

De Unimog is daarom ongetwijfeld een van de beste hulpverleningsvoertuigen tot nu toe. Het heeft alle kenmerken van een reddingsvoertuig, met als bijkomend voordeel dat het toegankelijk is voor alle terreinen. Natuurrampen komen steeds vaker voor, maar de mens weet hoe hij zich moet aanpassen om ze het hoofd te bieden, vooral met behulp van steeds efficiëntere voertuigen: dat is vandaag de dag het geval met de Unimog.

unimog-sauvetage
unimog-pompier-uge-uhe
unimog-feux-forets
camion-pompier

De Unimog is een professioneel of vrijetijdsvoertuig. Voor sommigen is het een echte passie geworden omdat het zo uitzonderlijk is. Contacteer ons voor elke vraag over de Unimog, Garage Lambert is de officiële verdeler in België.

  NAAM

  EMAIL

  SUBJECT

  MESSAGE

  Als u onmiddellijk contact met ons wilt opnemen

  Ons telefoonnummer

  +32 81 559510

  unimog