Het was om de boeren te helpen dat de Unimog net na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht. Het was vanwege de voedseltekorten van die tijd dat het voertuig voor landbouwkundig gebruik werd ontwikkeld. Het terreinvoertuig hield dit in zijn DNA. Ook vandaag de dag is de Unimog nog enorm in dienst van de boeren die het geluk hebben om een of meer van deze voor grotere boerderijen te hebben. De Unimog heeft deugden die in de gebruikelijke tractoren ontbreken, en dit wordt uitgelegd.

Behoeften van de landbouwers aan een voertuig

Boeren en agrarische dienstverlenende bedrijven hebben behoefte aan snelle en efficiënte voertuigen die hen in staat stellen steeds grotere afstanden af te leggen met een maximale rentabiliteit. Dankzij zijn kenmerken is de Unimog efficiënt, zowel voor het werk in de landbouw als voor het vervoer over de weg:

 • aan de ene kant, uitstekende off-road capaciteit en lage gronddruk,
 • aan de andere kant, veiligheid en een hoge kruissnelheid.

En dit alles in combinatie met een indrukwekkend laadvermogen en een hoge trekkracht. De Unimog voert complexe taken uit met een laag brandstofverbruik en combineert een hoog rendement met lage kosten per kilometer.

De Unimog als gereedschapsvoertuig

De Mercedes-Benz Unimog is ontworpen voor gebruik met gereedschap en daar liggen de vele praktische voordelen. Zijn veiligheid en betrouwbaarheid, gecombineerd met een uitstekende competentie in complete systemen, maken van de Unimog al meer dan 70 jaar de professionele gereedschapsdrager bij uitstek.

Dit “universeel elektrisch gereedschap” – de vertaling van de oorspronkelijke naam – is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een groot aantal carrosseriebouwers en gereedschapsfabrikanten om een systeem te bieden dat ongeëvenaard is in termen van flexibiliteit en productiviteit. En zelfs met al zijn expertise biedt hij extreem compacte afmetingen die hem in staat stellen om zijn volledige efficiëntie vrijwel overal in te zetten.

De nieuwe Unimog wordt geproduceerd in de grootste vrachtwagenassemblagefabriek ter wereld in Wörth, Duitsland (waar alle Mercedes-Benz speciale trucks met grotendeels identieke componenten worden gebouwd) en voldoet aan de hoge eisen van de bedrijfswagenindustrie.

unimog-agriculture
unimog-agricole
unimog-fermier
tracteur agricole

De Unimog als landbouwtrekker is geschikt voor alle taken

Unimog Agricole Tracteur

Dankzij een technisch bewezen chassisconcept, gebaseerd op een robuust dwarsbalkchassis, kan de Unimog elke situatie aan, hoe complex ook. Onderscheidende kenmerken zijn onder andere :

 • permanente vierwielaandrijving,
 • hoge bodemvrijheid dankzij portaalassen,
 • hoog rijcomfort,
 • hoge as-oversteekcapaciteit,
 • een differentieelslot op beide assen.

De enkele wielen, het Tirecontrol Plus-bandenspanningsregelsysteem en de optimale gewichtsverdeling maken het mogelijk om met grote efficiëntie te rijden, zelfs weg van asfalt, met snelheden tot 90 km/u op de weg.

De reputatie van de Unimog als onvermoeibare werker is meer dan terecht, want hij ontwikkelt 365 dagen per jaar maximale prestaties in de meest uiteenlopende disciplines. De vier bevestigingspunten van de Unimog dragen hieraan bij, wat een van de kenmerken van het voertuig is. De hydraulische, mechanische en elektrische werktuigaandrijving maakt bijzonder flexibel werken mogelijk en biedt de juiste aandrijving voor elk van de meer dan 1.000 mogelijke taken.

Geïntegreerde systemen: meer dan duizend apparaten en toepassingen

De Mercedes-Benz Unimog kan een indrukwekkend scala aan toepassingen in de land- en bosbouw aan. Het is een zeer veelzijdig en uniek platform voor een breed scala aan toepassingen in alle seizoenen van het jaar. Dankzij de decennialange samenwerking met carrosseriebouwers en uitvoeringsfabrikanten over de hele wereld, concentreert Mercedes-Benz de meest geavanceerde ervaring en knowhow op de Unimog, die de sleutel vormt tot het aanbieden van modulaire oplossingen op maat van elke behoefte op een agrarisch bedrijf.

Voor de landbouwsector vervult de Unimog de functies van een tractor waaraan een grote verscheidenheid aan werktuigen kan worden bevestigd, zoals :

een zaaimachine, een sproeier, een driezijdige maaier, een compactor en een werkplatform, een achterste graafmachine, een strooier, een watertank, een hydraulische voorlader, een kipwagen, een irrigatiearm, een compactor/nivelleermachine, een tandemaaier, een borstelmaaier, een houtversnipperaar, bosbouwwerkzaamheden en een groot aantal landbouwtoepassingen en logistieke taken.

Compactheid en wendbaarheid

Compacte afmetingen en wendbaarheid zijn twee klassieke kwaliteiten van deze gereedschapshouder, waarvan het eerste prototype uit 1946 dateert en die met deze nieuwe generatie zijn hoogtepunt van ontwikkeling heeft bereikt. De ingenieurs van Mercedes-Benz Special Trucks hebben daarom de toch al extreem korte wielbasis nog verder verkleind door de draaicirkel te verkleinen. De kenmerkende korte voorkant, lage totale hoogte en smalle breedte zijn nog steeds aanwezig in de nieuwe generatie. De Unimog moet echter niet alleen kracht leveren op de weg, maar moet ook in staat zijn om te reizen in kleine ruimtes. De nieuwe generatie maakt het dus mogelijk om nog productiever te werken, omdat het rijden in smalle gangpaden of het manoeuvreren in zeer smalle ruimtes nu nog makkelijker en dus sneller gaat. Het is een van de meest compacte landbouwvoertuigen in zijn gewichts- en vermogensklasse.

De Unimog is een professioneel of vrijetijdsvoertuig. Voor sommigen is het een echte passie geworden omdat het zo uitzonderlijk is. Contacteer ons voor elke aanvraag over de Unimog, Garage Lambert is de officiële verdeler in België.  Als u onmiddellijk contact met ons wilt opnemen

  Ons telefoonnummer

  +32 81 559510

  unimog