Unimog en het gebruik ervan door de overheid

De Unimog (kleine utilitaire terreinwagen) is een voertuig met meerdere gebruiksmogelijkheden, door zijn mechanica en indeling, waardoor het moeilijker te bereiken is dan een eenvoudige terreinwagen, maar ook geschikt is voor het transport van allerlei soorten gereedschap, dat nuttig is op verschillende gebieden. We zullen ons hier richten op het gebruik van de Unimog voor het onderhoud van gemeenten. Tegenwoordig zijn velen van hen in het bezit van een Unimog als hun budget het toelaat, en niet voor niets: u zult ontdekken dat de veelzijdigheid van dit voertuig bijna onmisbaar is.

Bij het beheer van een stad of dorp moeten veel obstakels worden overwonnen, zoals die welke verband houden met de natuur en slecht weer: sneeuw, hoog gras, aardverschuivingen…, maar ook achteruitgang veroorzaakt door burgers, waarvoor wegwerkzaamheden en reiniging nodig zijn.

De Unimog alleen al vervangt verschillende voertuigen. Uitgerust met een werktuigdrager, behandelt hij alle gemeentelijke taken in zijn eentje, waar anders minstens één trekker en één vrachtwagen nodig zouden zijn om hetzelfde werk te doen. Er worden ook drie maaiers gebruikt, evenals een sneeuwschuiver en een strooier voor het ruimen van wegen in zware sneeuw.

Een ander voordeel van de Unimog is dat hij toegang heeft tot alle soorten terrein. Het is niet alleen praktisch in geval van sneeuw, maar ook op bouwplaatsen en in de omgeving. De mechanica van de Unimog beperkt de snelheid niet, en de snelheid van de reis is voordelig tijdens het wegtransport.

De verschillende gebruiksmogelijkheden van de Unimog in de gemeenten
1) Sneeuwruimen en strooien

Als de winter aanbreekt, moeten de gemeenten de wegen toegankelijk maken. De Unimog is HET voertuig dat het best geschikt is voor deze situatie, ruimschoots voor elk ander interventievoertuig. Het heeft vele voordelen in stedelijke gebieden, zoals gemakkelijke wendbaarheid, goed zicht en smalle breedte.

Dankzij het hoge draagvermogen van de vooras kan hij het gewicht van zwaardere en grotere sneeuwschuivers aan dan andere terreinwagens en kan hij ook worden uitgerust met 4 m3 strooiers, zelfs met zoutmelk. Bovendien genieten de inzittenden van een zekere mate van comfort dankzij de isolerende composietmaterialen, de extra verwarming en de verwarmde stoelen.
2) Onderhoudswerkzaamheden

De Unimog is nuttig voor diverse onderhoudswerkzaamheden en is vaak veel efficiënter dan de trekker. Het onderhouden van wegen en paden, het wassen van borden, niets houdt het tegen! Wanneer materiaal en technische teams over moeilijk begaanbaar terrein (sneeuw, modderig, enz.) moeten worden vervoerd, is er een gemakkelijke toegang. Bij het ruimen van de borstel of het snoeien kunnen de takken door de mulcher van het voertuig worden samengeperst.
3) Maaien

Wanneer de wegen en sloten vol zitten met hoog gras, is de Unimog nog steeds de beste oplossing, omdat hij veelzijdiger is dan alle andere professionele maaimachines. De Unimog is veelzijdiger dan elke andere professionele maaier. Of het nu gaat om het opruimen van borstels, het reinigen van sloten of het maaien van braakliggend terrein, de Unimog voldoet aan alle verwachtingen.

Het heeft verschillende maaicombinaties om aan elke behoefte te voldoen. De maaier kan aan de voor- of achterzijde worden gemonteerd. Er is zelfs de mogelijkheid om drie maaiers tegelijk te activeren: een voor de schouder, een voor het klimmen op het maaidek en een voor het talud aan de voorkant.
4) Schoonmaken en besproeien

Een stad moet heel vaak worden schoongemaakt en de plantenbakken moeten regelmatig worden besproeid. De Unimog is uitgerust met een hogedrukreiniger, die zeer nuttig is als de wegen erg vuil zijn, en een voorveger. De tank kan ongeveer 6.000 liter water bevatten. De pomp en de wasdruk blijven, hoewel krachtig, zuinig. Dankzij de vele verwisselbare hulpmiddelen kan het alle missies snel uitvoeren.
Veelzijdig en onverslaanbaar

De Unimog is een uitstekende keuze voor het onderhoud van steden en dorpen. Het maakt het mogelijk om meerdere voertuigen te combineren tot één, wat een aanzienlijke besparing oplevert voor de gemeenten. Bovendien presteert hij soms beter dan tractoren, terreinwagens of maaiers. Veelzijdig en efficiënt, het is de ideale aanwinst voor alle soorten gemeenten, vooral op het platteland.

unimog-entretien-bas-cotes
unimog-entretien-routes
civieleveiligheid unimog
unimog-epandage
unimog-voiries

De Unimog is een professioneel of vrijetijdsvoertuig. Voor sommigen is het een echte passie geworden omdat het zo uitzonderlijk is. Contacteer ons voor elke vraag over de Unimog, Garage Lambert is de officiële verdeler in België.    Als u onmiddellijk contact met ons wilt opnemen

    Ons telefoonnummer

    +32 81 559510

    unimog