De Unimog werd net na de Tweede Wereldoorlog opgericht door een uitvinder, Albert Friedrich, en aanzienlijk verbeterd door zijn opvolger, Heinrich Rößle, en had als voornaamste doel de landbouw. In de loop der jaren heeft het gebruik ervan zich op verschillende belangrijke gebieden ontwikkeld: militair (hoewel de makers tegen het idee waren), de bouw en de vrije tijd. Natuurlijk is de Unimog door zijn formidabele vermogen om zich over elk type terrein te bewegen een onmiskenbare troef. Momenteel zijn de bekendste modellen de Unimog U402 en U502.

De sleutel tot succes in de bouwsector

In het algemeen hebben bouwbedrijven apparatuur nodig die krachtig genoeg is om de verschillende missies die hen zijn toevertrouwd te kunnen uitvoeren. De Mercedes Groep is zich hiervan bewust en heeft er daarom voor gekozen om de Unimog in verschillende modellen op de markt te brengen, die alle in staat zijn om de hun toegewezen taken uit te voeren. In de bouw wordt hij bijvoorbeeld gebruikt als zware materiaaldrager, en eventueel als personeelsdrager, dankzij de optionele verlengde cabine. Als alternatief kan het worden uitgerust met alle gereedschappen die op een bouwplaats kunnen worden gebruikt, zoals een graafmachine of een frontlader.

Zeer nuttig gebruik van de Unimog

Vandaag de dag en sinds enkele decennia is het een onmisbaar instrument in de bouwsector geworden. Een voertuig dat qua prestaties nooit geëvenaard is, en dat is het genot van duizenden bouwondernemers.

1) Het vervoer van bouwmachines

Dankzij zijn kracht en efficiëntie is de Unimog een beknopte versie van de technologie die voldoet aan alle uitdagingen van de bouw en openbare werken.

Inderdaad, een van de uitdagingen van bouwplaatsen is vaak het transport van volumineuze machines. Een graafmachine alleen al weegt enkele tonnen, wat moeilijk te verplaatsen kan zijn van punt A naar punt B. Deze taak is echter zeer eenvoudig voor de Unimog, want deze heeft een 4-cilinder motor met 231 pk.

2) Het Zwitserse legermes voor aannemers

Vermoedelijk heeft de Unimog alles om te behagen. Het is in ieder geval de onbetwiste kampioen van de veelzijdige bouwmachines. Zoals gezegd kan de Unimog, dankzij de totale optimalisatie van zijn chassis, tonnen gereedschap ontvangen en transporteren waar de aannemer dat wenst, maar het kan ook een volwaardige bouwmachine zijn, voor elke fase en actie van een bouwproject: graven, ruimen, transporteren, heffen…

Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld, omdat bouwbedrijven niet te veel verschillende machines hoeven te gebruiken. Ten slotte is de Unimog vrijgesteld van verkeersverboden, waar andere bouwmachines meestal mee te maken hebben.

En niet te vergeten: Mercedes-Benz biedt een optioneel hefplatform voor veilig manoeuvreren op hoogte.

3) Buitengewoon gebruik

Hoe gek het ook mag klinken, de Unimog wordt gebruikt als trekmachine voor het slepen van zeer zware trailers, zoals bouwpuin dat moet worden verwijderd, maar ook voor het vervoer van de ene stad naar de andere van ongewone attracties zoals grote wielen.

Nog een opmerkelijk feit: Wist u dat de Unimog door vliegvelden over de hele wereld wordt gebruikt om lijnvliegtuigen te trekken?

Tot slot is het nog steeds actief in mijnbouwgebieden, zoals Gold Bridge, British Columbia, Canada, hoewel deze activiteit om voor de hand liggende klimatologische redenen de neiging heeft om te verdwijnen.

De onvermoeibare Unimog voor de bouwsector

Het is vrij eenvoudig om te concluderen dat de Unimog zich aanpast aan alle situaties en opvalt in elk van de opgelegde testen. Het is een ongewone combinatie van moderne technologie en de ervaring van het Duitse merk Mercedes-Benz. De Unimog is een trouwe metgezel, altijd klaar om de mouwen op te stropen, en staat niet op het punt om te worden vergeten. Het is een onmisbaar instrument in Europa, en zelfs over de hele wereld, en het zal u blijven verrassen…

unimog-chantiers
unimog-construction-routes
transport-chantier
btp

De Unimog is een professioneel of vrijetijdsvoertuig. Voor sommigen is het een echte passie geworden omdat het zo uitzonderlijk is. Contacteer ons voor elke vraag over de Unimog, Garage Lambert is de officiële verdeler in België.

  NAAM

  EMAIL

  SUBJECT

  MESSAGE

  Als u onmiddellijk contact met ons wilt opnemen

  Ons telefoonnummer

  +32 81 559510

  unimog