Terwijl het eerste model in 1947 verscheen, is de Unimog nooit gestopt met de ontwikkeling van zijn terreinwagen. Door haar wereldwijde bekendheid is zij vandaag de dag een opmerkelijke autoriteit op militair gebied, voor missies met een hoog risico, maar ook op het gebied van openbare werken. In feite is de Unimog altijd al een voorloper geweest, zowel technologisch als logistiek, omdat hij heeft gediend en nog steeds dient als model voor de ontwikkeling van soortgelijke voertuigen, die pas enkele jaren later zijn ontstaan.

Het opnemen van de wereld

De reputatie van de Unimog als een all-terrain, multifunctioneel voertuig is goed gevestigd. Hoewel de Unimog bekend staat om “officiële” missies, is hij iets minder bekend om zijn capaciteiten als “all-terrain” voertuig. Door zijn robuustheid en wendbaarheid past hij absoluut overal in, in tegenstelling tot zijn concurrenten, die moeite hebben om een dergelijke kwaliteit te bieden.

Het merk Mercedes richt zich ook op een zeer avontuurlijk, “avontuurlijk” publiek, dat dol is op sensatie door middel van tochten, races en andere uitdagingen, in alle landen van de wereld, die de Unimog heel gemakkelijk kan overwinnen.

Trekking buiten de gebaande paden

Om sensatie te ervaren, moet je meestal van het asfalt af en de wildernispaden op. In feite zullen echte kenners u vertellen: “Echt avontuur begint waar de wegen eindigen”. Of het nu gaat om een hoge mobiliteitscaravan of een robuust en betrouwbaar expeditievoertuig, wat uw bestemming ook is, u heeft eindelijk een manier van reizen gevonden die bij u past.

Dankzij de off-road mogelijkheden en het hoge laadvermogen kunt u elke uitdaging aan. Pas uw Unimog naar hartelust aan, zonder grenzen. Sommige avonturiers installeren hun huis zelfs direct in het voertuig en rijden de wereld rond…

Extreme motorsporten

Oorspronkelijk was de Unimog slechts een voertuig dat door veel bedrijven voor servicedoeleinden werd gebruikt. Maar in de jaren tachtig won het de “truck” categorie van de Dakar Rally meerdere malen, ook al nam het niet deel aan de rally. Aanwezig alleen ter ondersteuning van auto’s en motoren, zijn ongelooflijke behendigheid leverde hem onverwachte beloningen op.

In ieder geval is hij een kandidaat die zich perfect leent voor het spel van rally’s en woestijnraces. Zijn flexibiliteit en uithoudingsvermogen stellen zijn tegenstanders vaak op de proef. De Unimog kan immers honderdduizenden kilometers afleggen zonder ooit moe te worden. Het zijn meestal de chauffeurs die uiteindelijk verzwakken voor hun machine.

Afrikaanse safari’s

Vandaag de dag is toerisme een belangrijk onderdeel van de lokale economie in ontwikkelingslanden zoals Zuid-Afrika. Zo zetten bedrijven toeristische circuits op om wilde landschappen te ontdekken door middel van safari’s, ondergedompeld in de natuur. Olifanten, giraffen, leeuwen, nijlpaarden, neushoorns en andere savanne dieren, in een weelderige omgeving van struikgewas, bergen, watervallen…

Een Unimog die volledig is uitgerust om tot 20 toeristen tegelijk te ontvangen: een behoorlijke capaciteit!

Ecotoerisme, met respect voor het milieu

Bovendien is het alternatieve toerisme de afgelopen jaren gedemocratiseerd om de ongerepte natuur zoveel mogelijk te behouden. Inderdaad, dankzij de Unimog en zijn gemak van reizen, bieden associatieve groepen excursies aan in een behouden en beschermde natuur in bepaalde regio’s van de wereld.

Het enige doel is om te ontsnappen aan het massatoerisme, om mensen bewust te maken van de impact van de mens op de wereld om hen heen. Deze excursies financieren het behoud van het ecosysteem en helpen de lokale bevolking te overleven. Om de afgelegen plaatsen van alle beschavingen te bereiken, zijn de paden soms te moeilijk te voet te bereiken, maar de Unimog is ontworpen om deze eventualiteit te overwinnen.

Een weerstand tegen elke test

Natuurlijk is de Unimog niet helemaal wat je zou noemen een “normaal” voertuig, want het stelt je in staat om talloze vrijetijdsactiviteiten uit te voeren. Het oversteken van een ondiepe rivier, het vervoeren van toeristen of het doen van wilde boodschappen in de woestijn of op de weg – de keuze is gevarieerd. Geniet van echte sensatie achter het stuur van een Unimog die speciaal is uitgerust voor uw buitenactiviteiten.

unimog-mobilhome
interieur-unimog-loisir
unimog-vacances
unimog-baroudeur
unimog-amenage

De Unimog is een professioneel of vrijetijdsvoertuig. Voor sommigen is het een echte passie geworden omdat het zo uitzonderlijk is. Contacteer ons voor elke vraag over de Unimog, Garage Lambert is de officiële verdeler in België.

  NAAM

  EMAIL

  SUBJECT

  MESSAGE

  Als u onmiddellijk contact met ons wilt opnemen

  Ons telefoonnummer

  +32 81 559510

  unimog